"
Klub Mototuristika
 
Utorok, 23. 2024 [22:28] hod.
meniny má   Vojtech
zajtra   Juraj
Ceny PHM v EurópeDiaľničné poplatkyDopravné informácieWeblinkyReportáže
  Úvod
Úvod
Hľadať
Klub Mototuristika - kontakt
Weblinky
Pozvánky
Oznamy
Reportáže
Inzercia
Dopravné informácie
Dopravné informácie
Dopravné informácie - Európa
Detské autosedačky
Reflexné vesty
Maximálne rýchlosti
Svietenie v krajinách Európy
Automobilové orientačné súťaže a súťaže Rodičia, jazdite opatrne!
Čo sú AOS a RJO
Auto. orientačné súťaže
Pravidlá pre MTT a RJO
Súťaže v roku 2021
Súťaže v roku 2022
Cestovanie - turistika
Cestovanie po Európe
AMK v Európe
Motorizmus
Legislatíva
Technika, údržba
Bezpečnosť cest. premávky

PARTNERI
Flag Counter

Novinky

Preteky automobilov do vrchu ProTEC Ostrá Lúka 2017 - výsledky Tlačiť E-mail
 

V sobotu 26. augusta 2017 a v nedeľu 27. augusta 2017 pokračoval vo Zvolene na trati Budča – Ostrá Lúka seriál majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu. V novodobej ére týchto pretekov je to už 17. ročník. Súčasne sa jazdili aj Majstrovstvá Slovenska v pretekoch historických automobilov do vrchu, Slovenský kopcový pohár a Slovenská trofej pretekov automobilov do vrchu pravidelnosti. Preteky boli realizované s finančnou podporou BBSK.

Preteky sa jazdili ako dvojpretek, každý deň sa hodnotil zvlášť. Do pretekov bolo prevzatých 47 vozidiel.

Počasie prialo, prvý súťažný deň sa niesol v znamení horúceho počasia, teplota popoludní sa šplhala k 34° C. Sobotňajšie tréningové jazdy začali s 30 minútovým oneskorením a popoludní narušila časový plán nehoda Mateja Demetera (Suzuki Swift GTI) a porucha Roberta Sutora jazdiaceho na Škode Octavii. Absolútne víťazstvo si odniesol Jozef Béreš mladší formulovom špeciáli Tatuus PYO12. Druhý skončil so stratou viac ako štyroch sekúnd Čech Věroslav Cvrček na Škode Fabii RS 2000 a bronz bral matador Igor Drotár na Škode Fabii R5. Prvý deň celkom bodovalo celkom 43 jazdcov.

Druhý súťažný deň začal tiež miernym časovým sklzom, pretože v noci niekto rozhádzal ochranné pneumatiky a organizátori museli skontrolovať a opraviť celú trať. Preto boli intervaly štartu medzi vozidlami z pôvodnej minúty na 30 sekúnd počas celého dňa. Počas prvej rannej tréningovej jazdy mierne popršalo, trať však rýchlo uschla a mohlo sa súťažiť.

Druhý deň bodovalo celkom 40 jazdcov. Víťazstvo v absolútnom poradí si opäť odniesol Dodi Béreš, druhý bol Věroslav Cvrček a tretí Igor Drotár. V nedeľu si mnohí jazdci voči sobotňajšiemu preteku zlepšili svoje časy a padali aj osobné rekordy jazdcov na tejto trati.

Príjemným spestrením bol predjazdci, pre ktorých bola vypísaná zvláštna kategória. Najväčšiu pozornosť budila pestrofarebná motokára pilotovaná prvým predjazdcom Francoisom Morelym.

Výsledky prvého dňa – absolútne poradie    
Výsledky druhého dňa – absolútne poradie  

Fotogaléria z pretekov 

Foto: Martina Černáková 


Posledná aktualizácia ( Thursday, 12 October 2017 )
 
< predch.   ďalší >
© 2005 - 2024 Mototuristický portál