"
Klub Mototuristika
 
Štvrtok, 25. 2024 [21:39] hod.
meniny má   Marek
zajtra   Jaroslava
Ceny PHM v EurópeDiaľničné poplatkyDopravné informácieWeblinkyReportáže
  Úvod arrow Detské autosedačky arrow Európska charta bezpečnosti cestnej premávky v Bratislave
Úvod
Hľadať
Klub Mototuristika - kontakt
Weblinky
Pozvánky
Oznamy
Reportáže
Inzercia
Dopravné informácie
Dopravné informácie
Dopravné informácie - Európa
Detské autosedačky
Reflexné vesty
Maximálne rýchlosti
Svietenie v krajinách Európy
Automobilové orientačné súťaže a súťaže Rodičia, jazdite opatrne!
Čo sú AOS a RJO
Auto. orientačné súťaže
Pravidlá pre MTT a RJO
Súťaže v roku 2021
Súťaže v roku 2022
Cestovanie - turistika
Cestovanie po Európe
AMK v Európe
Motorizmus
Legislatíva
Technika, údržba
Bezpečnosť cest. premávky

PARTNERI
Flag Counter

Novinky

Európska charta bezpečnosti cestnej premávky v Bratislave Tlačiť E-mail
 

Európska charta bezpečnosti cestnej premávky ďalej pokračuje v štartovacom turné po hlavných mestách Európy, v Bratislave sa prezentácia konala 12. júna. Podpisová akcia, ktorú podporilo Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií, sa uskutočnila v Európskom informačnom centre v sídle Európskej  komisie v Slovenskej republike.

Politický tajomník zastúpenia EK, pán Branislav Slyško, privítal účastníkov a zdôraznil originálnosť tejto iniciatívy: „Európska charta bezpečnosti cestnej premávky nám umožňuje podeliť sa o skúsenosti, nápady a najlepšie postupy tak, aby z nich všetci mali osoh.”

Šéf oddelenia bezpečnosti cestnej premávky na Ministerstve dopravy, pôšt a telekomunikácií, Štefan Pristaš, účastníkom priblížil problematiku bezpečnosti na cestách v Slovenskej republike, kde každoročne následkom dopravných nehôd zomrie okolo 600 osôb. Napriek faktu, že počet dopravných nehôd na Slovensku klesá, ešte stále existuje priestor pre zlepšenie. Navrhol spoluprácu pri hľadaní nových signatárov v Slovenskej republike a apeloval najmä na slovenské mestá, aby chartu  podpísali. Prezident ÚAMK a jeden z prvých signatárov charty Juraj Smrečan vysvetlil, prečo sa ako právnický subjekt rozhodol vstúpiť do tejto dôležitej iniciatívy a opísal pokroky akcií, ktoré boli v rámci Európskej charty bezpečnosti cestnej premávky podniknuté.

 Poukázal na to, že vzdelávanie a bezpečnosť na cestách sú problémami, ktoré sa týkajú celej spoločnosti. Dopravná výchova by mala byť na školách zavedené ako stály predmet. Všetci obyvatelia Slovenskej republiky by mali byť s bezpečnosťou na cestách oboznamovaní od materskej školy až do veku, kedy dostanú povolenie sadnúť si za volant.

Záväzok k bezpečnosti na cestách podpísalo päť slovenských organizácií  a od pani Evy Prudilovej, členky tímu Európskej charty bezpečnosti cestnej premávky, získalo diplom a oficiálne logo charty. Pán Andrej Ďurkovský, primátor Bratislavy, pani Serafína Ostrihoňová, primátorka Zlatých Moraviec, pani Monika Chorváthová, prezidentka Spoločenstva čerpacích staníc Slovenskej republiky, pán Tomáš Vaňo, zástupca primátora Trenčína, a pán Ľudovít Ujhelyi, výkonný viceprezident Združenia automobilového priemyslu Slovenskej republiky.

 

zdroj : http://ec.europa.eu/transport/roadsafety/charter/index_en.htm
tlačová správa (format pdf)

Táto mailová adresa je chránená proti spamom, potrebujete Javascript, aby ste ju mohli vidieť
Tel: +34 933 670 434                           Fax: +34 934 146 238


Posledná aktualizácia ( Sunday, 24 June 2007 )
 
< predch.   ďalší >
© 2005 - 2024 Mototuristický portál